ANTI-BACTERIËLE RUBBER COMPOUNDS VAN GUMMIWERK KRAIBURG

Anti-bacteriële rubber compounds voor klantspecifieke eisen

 Gepubliceerd door Rubberfabriek Kraiburg! 

 Gummiwerk KRAIBURG ontwikkelt klantspecifieke rubber compounds die een antibacteriële werking hebben. Bovendien blijven de fysische en reologische eigenschappen onveranderd.

De antimicrobiële rubber compounds verminderen niet alleen bacteriën met >99% zonder extra coating, maar ook een groot aantal andere micro-organismen zoals schimmels.

Antibacteriële oppervlakken voorkomen de vorming, ontwikkeling en overdracht van bacteriën, schimmels en sporen. Het gebruik van bepaalde antibacteriële actieve ingrediënten beschadigt de celmembranen, waardoor de functies van de ziektekiemen worden onderbroken en hun proliferatie wordt voorkomen.

Rubberfabriek KRAIBURG ontwikkelt klantspecifieke rubber compounds met een additief dat een antimicrobiële werking heeft en waarvan de fysische en reologische eigenschappen onveranderd blijven.


Zeer effectief met een langdurig effect.

De antimicrobiële rubber compounds verminderen niet alleen bacteriën met >99% zonder extra coating, maar ook een groot aantal andere micro-organismen zoals schimmels. Zelfs nadat het oppervlak is gereinigd, blijft de antibacteriële werking nog lang behouden, omdat het additief is opgenomen in de rubber verbindingen en niet uit het rubber bloeit. Het kiemverminderende effect werd bevestigd in onafhankelijke laboratoriumtests in overeenstemming met ISO 22196:2011 en JIS Z 2801.

 

Klantspecifieke antibacteriële oplossingen.

Gummiwerk KRAIBURG ontwikkelt de antibacteriële compounds voor verschillende soorten polymeren in het hardheidsbereik van 30-90 ShA. De belangrijkste toepassingen zijn materialen en objecten die in contact komen met het menselijk lichaam.

 In drukke openbare ruimtes met aanvullende hygiëne-eisen kunnen dit bijvoorbeeld bedieningselementen, leuningen, handgrepen en deurgrepen, jaloezieën en afdichtingen zijn.


Neem contact op met onze specialisten voor uw antibacteriële oplossing op maat.