Kryogeen ontbramen

Meer dan 7 decennia ervaring in installatietechniek

Machinefabriek Erwin Wacker Olpe, of kortweg MEWO, opgericht in 1948, is sinds het midden van de jaren 60 gespecialiseerd in de cryogene verwerking van elastomeren en gegoten kunststof onderdelen. Het al decennialang gevestigde trommel-ontbramingsproces werd in de jaren zeventig aangevuld met cryogeen straal-ontbramen, waardoor er meer uitgebreide toepassingsgebieden voor geheel nieuwe en diverse productgroepen ontstonden.

MEWO is fabrikant van cryogene ontbraammachines en was-, reinigings- en droogsystemen voor de rubber-, kunststof- en non-ferrometaalindustrie en doet dit al meer dan 70 jaar!

Bij cryogeen ontbramen worden vormdelen ontbraamd met vloeibare stikstof in combinatie met kunststofgranulaat. Dit geeft het vormdeel zijn uiteindelijke gewenste installatiekwaliteit. Dit proces garandeert te allen tijde een nauwkeurige, reproduceerbare, gelijkmatige en schone afwerking. Er is geen invloed op kleur, geometrie, oppervlakte- of materiaaleigenschappen.

MEWO-systemen zijn de afgelopen jaren met succes verder ontwikkeld voor gebruik in de kunststof- en non-ferrometaalindustrie om technische functionele onderdelen te ontbramen. Dit zijn onder meer onderdelen van glasvezelversterkte kunststoffen en koolstof, maar ook non-ferro metalen profielen van aluminium, zink en magnesium.

Voor meer informatie gaat u naar MEWO