Rubber compounds voor Drinkwatertoepassingen

Rubbermengsels voor de drinkwatersector vanaf 2022

Op 31 december 2021 eindigt de overgangsperiode van de elastomeerrichtlijnen voor drinkwater toepassingen, die wordt gebruikt om elastomeren in contact met drinkwater te beoordelen. Met zwavel gevulkaniseerde mengsels die tot op heden in de drinkwatersector tot stand zijn gekomen, mogen vanaf dit moment niet meer worden gebruikt. Gummiwerk KRAIBURG is, op dit moment als enige, erin geslaagd een mengsel te produceren dat na 2021 ook in elastomeertoepassingen voor de drinkwatersector kan worden gebruikt. 

KRAIBURG Puur voor de drinkwatersector na 2021

MAPLAN-machines overtuigen onze klanten met hun eenvoudige logica, gebruiksvriendelijke interface-ontwerp en een groot aantal instelmogelijkheden voor het configureren van het productieproces. Met slechts één basisbediening en logica kunnen alle MAPLAN-modellen gelijk worden bediend. De MAP.commander C6-besturing is de centrale eenheid: hij bestuurt alle machines – van de kleinste en eenvoudigste tot het high-end systeem met volledige automatisering.

Amerikaanse Food Monitoring and Drug Administration.

Bovendien voldoet de receptstructuur aan de vereisten van de positieve lijst voor waterige voedingsmiddelen volgens CFR21 §177.2600, FDA “Rubberartikelen bedoeld voor herhaald gebruik” van de Amerikaanse Food Monitoring and Drug Administration.
 

Efficiëntere vulkanisatie-eigenschappen.

Naast het onschadelijk gebruik na afloop van de overgangsperiode door diverse Europese goedkeuringen, kenmerkt de nieuwe generatie compounds zich door een significant snellere en efficiëntere vulkanisatie-eigenschappen dan vergelijkbare producten: een voldoende lange vloeifase gecombineerd met een snelle eindvulkanisatie .