VOOR DE TOEKOMST VAN NIEUWE MOBILITEIT

MAPLAN SPECIAL⁺ MR:
De basis voor hogere vermogensdichtheid en bereik

 

Voor speciale toepassingen in elektrisch aangedreven mobiliteitsoplossingen werkt MAPLAN nauw samen met fabrikanten en gebruikers aan baanbrekende oplossingen. De focus ligt op de steeds efficiëntere technologie, die een hoger bereik en vermogensdichtheid moet garanderen. MAPLAN heeft daarom een nieuwe, modulaire, schaalbare, grote machineserie met verticale sluiteenheid ontwikkeld: de MAPLAN SPECIAL⁺ MR, met het eerste model TWIN-RAM 560. Dergelijke machines zijn bij uitstek geschikt voor de productie van grote afdichtingen voor accubakken in elektrische voertuigen.

 

PRODUCTIE VAN GROOT DIMENSIEVE, HOGE PRESTATIES AFDICHTINGEN.

Aangestuurd door de vraag naar machines voor de productie van metalen platen / elastomere composietonderdelen voor grote oppervlakken, motorafdichtingen en afdichtingen voor accubakken, heeft MAPLAN een nieuw, consistent modulair verticaal machinesysteem ontwikkeld. Bovenaan de specificaties stonden bijzonder grote, rechthoekige machineplaten en een ergonomische bedieningssituatie. De systeemaanduiding “SPECIAL⁺ MR” weerspiegelt het ontwerpprincipe, dat twee (TWIN-RAM), vier (QUATTRO-RAM) of zelfs meer sluitcilinders combineert voor een evenwichtige toepassing van de sluitdruk, afhankelijk van de plaatafmeting. 

De nieuwe MAPLAN verticale machineserie SPECIAL⁺ MR heeft een consequent modulair ontwerp en kan flexibel worden aangepast aan verschillende taken.

 

GROOT FORMAAT SPECIALE MACHINE: DE MAPLAN TWIN-RAM 560.

De TWIN-RAM 560 (5600 kN sluitkracht) heeft matrijssluitplaten met een oppervlakte van 800 x 1500 mm, die zijn ontworpen voor een maximale doorbuiging in het midden van de plaat van 0,05 mm. In een specifiek project is de opspanunit gecombineerd met twee MAP FiFo units met 50 cc doseervolume die van bovenaf injecteren en die samen of onafhankelijk van elkaar kunnen worden bediend. Deze uiterst nauwkeurige injectie-eenheden maken de verwerking van de kleinste shotvolumes mogelijk. In dit specifieke geval wordt deze speciale machine gebruikt om de rubberen afdichtingen in de cilinderkoppakkingen te plaatsen. Bij een gestanste geperforeerde plaat zijn de uitsparingen voor de cilinders, montagegaten etc. voorzien van een dunne rubberen afdichtlip. Het totale injectievolume is slechts 2 x 7 ccm elastomeer. Nauwkeurige afdichtingen zonder nabewerking in uitzonderlijke afmetingen worden in dit proces een realiteit. Om de manipulatie van het inzetstuk of het afgewerkte onderdeel te vergemakkelijken, zijn de TWIN-RAM-machines met verwisselbare platen verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Er zijn ook verschillende automatiseringsvarianten beschikbaar in het MAPLAN-portfolio.

 

DE MARKT EIST FLEXIBILITEIT – REACTIE VAN MAPLAN.

De OEM’s en machinefabrikanten worden uitgedaagd met speciale eisen als het gaat om het complexe onderwerp van e-mobiliteit. Voortdurende verdere ontwikkelingen in allerlei soorten componenten zijn aan de orde van de dag. MAPLAN gaat deze uitdaging aan en heeft, naast het bestaande en bewezen machineprogramma, nog een nieuw machinesegment ontwikkeld waarmee bijzonder grote afdichtingen met hoge precisie en efficiëntie kunnen worden vervaardigd. Zo reageert MAPLAN flexibel op veranderende uitdagingen – altijd met de klant centraal.

Elektromobiliteit is bijzonder belangrijk voor MAPLAN om de toekomst van ons allemaal veilig te stellen: e-mobiliteit wordt actief geleefd in ons eigen bedrijf en maakt deel uit van de duurzaamheidsstrategie van MAPLAN.

 

TWIN-RAM 560 met 2 x 2800 kN sluitcilinders en 2 50 cm3 MAP.fifo injectie-units die van bovenaf injecteren.